fbpx Skip to main content

Om Oss

På ett litet kontor vid gamla väster i Malmö 2012, föddes det en idé. En dröm att få genomföra ett utomhusarrangemang i vår stad. En idé och en dröm som gick ut på att få visa den bästa sidan av Malmö.

År 2012, på ett litet kontor på gamla väster i Malmö föddes vår vision och dröm. En dröm om att få anordna en festival och ett utomhusarrangemang i vår stad. En dröm som går ut på att visa upp Malmö från sin absolut bästa sida.
Glädje, energi, puls och eufori; en musikfestival som skänker dess besökare ren och skär lycka. Visionen om ett arrangemang med förmågan att beröra publiken och ge dem en upplevelse som de kan ta med sig för resten av livet. Ett evenemang som är öppet för för alla som vill ta del av det, inte minst för alla de som älskar musik och den glädje den skänker.

Den 3 augusti 2013 förverkligades drömmen om ett nytt nöjesevenemang i Malmö stad. Ett kokande Tallriken och 12 euforiska timmar senare var succén ett faktum! Vi hade lyckats med den svåra uppgiften att komponera det sprillans nya konceptet för inte bara Malmös, utan även Sveriges nya musikfestival. Resultatet? En folkfest i parken med hela 15 000 fantastiska besökare. Det är ni, våra besökare, som är vår drivkraft till att nå nya höjder och det som hjälpte oss blåsa liv i eventet. Big Slap blev inte bara festivalens namn, utan även namnet på allas läppar. Varje år lockar Big Slap inte bara de stora artisterna utan även besökare från hela världen som vill vara en del av eventet. Stora, internationella namn i musikindustrin reser till Big Slap varje år och varje år lyckas vi lika väl med uppgiften att forma en unik lineup i toppklass.

Resan har varit magisk. Resan har varit underbar. Med succén från år 2022 i bagaget är vi återigen redo att, tillsammans med er, skapa ännu ett magiskt Big Slap festival. Varje år har vi som mål att ännu fler människor ska få chansen att uppleva den glädjen och magin som vi skapar tillsammans.

Big Slap. Ett varumärke, 21 timmars fest, 21 timmars glädje och 21 timmars kärlek. Made in Malmö.

Innebörd Malmö

2013 – 2019 – Pildammsparken

2022 – Nyhamnen

Den allra första Big Slap festival hölls år 2013 i Tallriken i Pildammsparken. Sedan år 2022 hålls eventet på ett festivalområde i Nyhamnen i centrala Malmö.

Ordet “Malmö” har en självklar plats på Big Slaps logga då staden Malmö inte bara är musikfestivalens nav, utan även själva epicentrum för allt det som är Big Slap festival. Sedan år 2013 har Big Slap haft cirka 190.000 fantastiska besökare som rest när och fjärran för att delta i festligheterna.

Av dessa 190.000 har 46% varit besökare som rest utifrån Malmö kommun för att ta del av Malmö-eventet. Tack vare den explosiva glädjen och internationella andan som artisterna och festivalbesökarna bidrog till kunde Big Slap år 2022 dra in 137 miljoner kronor i turistekonomisk räkning till Malmö stad.

Facebook Reach

Big Slap FB fanpage

2.05

+personer /mån *sponsrade inlägg

Artister

86

fler lokala akter

Reach Artister

760

räckvidd via artisters kanaler

Instagram Reach

Influencers

4

Följare som nås via samarbeten

Big Slap Instagram

3

Fans som nås via Instagram

Artisters Instagram

500

Fans som nås via Instagram

Uppbyggnad / Site

NYHAMNEN Malmö

Ca 200 meter ifrån Malmö Central Station hittar du Nyhamnen i Malmö. Ett helt nytt evenemangsområde mitt i centrala Malmö med en publikkapacitet på 35 000 gäster per dag.

På högersidan om scenen byggs VIP & Cabana läktare upp. En läktare som tar ca 3 000 gäster och upphöjt på 2,5 meter höjd med bästa uppsikt över festivalen. Här finner ni egna barer, toaletter och matområden med en VIP-känsla. (Läs mer på The VIP Experience).

På vänstersidan byggs vår Business Lounge. En läktare som tar ca 1 000 gäster. Här finner ni egna barer och toaletter.

Innerplan framför scen är område för att alla ska kunna njuta av den absoluta festivalpulsen.

Köp din biljett idag!

Till Biljettsidan

Big Slap Family

Vill du veta mer och följa vår resa? Få vårt nyhetsbrev så får du veta allt före alla andra!